Benefiet voor nieuwe kraakhandleiding

Thursday December 11th 2014, Benefiet voor nieuwe kraakhandleiding, Benefit for the new squatting manual, Volkseten Vegazulu, 7pm

Er komt een nieuwe uitgebreide kraakhandleiding aan! Een kraakhandleding is een handig boekje voor potentiële krakers wat het kraakproces stap voor stap uitlegt en kraken in een brede politieke en maatschappelijke context plaatst. Maar kraken is tegenwoordig toch verboden? Ja klopt, maar wat niet mag… kan nog steeds!
Door huidige wet- en regelgeving en beleid is wonen steeds duurder en ontoegankelijker geworden voor een groter wordende groep in de samenleving. Ook in Amsterdam Oost is dit duidelijk te merken aan sloop en uitverkoop van betaalbare huurwoningen en nog steeds de pan uit stijgende verkoopprijzen waardoor wonen bijna alleen toegankelijk wordt voor mensen met een wat dikke portomonee.
Dus nood breekt wet, kraken is nog steeds een mogelijkheid om op assertieve wijze aan betaalbare woonruimte te komen. Ook geeft kraken de mogelijkheid om ruimte te veroveren voor een niet-commerciële plekken zoals de Joe’s. Het nut en de noodzaak (en de lol) van kraken is daardoor actueel en een goede eigentijdse kraakhandleiding van groot belang.
Zo’n kraakhandleiding uitgeven kost geld, vandaar dit benefiet. Dus komt allen en eet en doneer die handleiding bij elkaar. Gezellig!

Volkseten Vegazulu is a people’s kitchen, every monday and thursday, 19:00 PM, vegan food for 4€ or donation. All benefits go for social & political struggles. No reservation.

We’re always looking for cooks. Any help is welcome in the kitchen. Experience not required. Enjoying it is a must. If you want to know which days are still available in the schedule, send an email to joe[at]squat.net and book yourself the night. You can, of course, also participate by rolling up your sleeves and doing the dishes.

Volkseten Vegazulu https://joesgarage.nl/volkseten-vegazulu