Benefiet voor Oaxaca – Volkskeuken Vega Zulu

20070510_Benefiet_voor_OaxacaThu 10.05.2007 – Sedert 1 mei is de APPO weer in actie gekomen in Oaxaca, de leraren zijn weer in staking gegaan en er werd weer geprotesteerd op de Zocolo, het centrale plein in de stad.
Anderzijds zitten nog massa’s mensen vast, een hoop zijn verdwenen en van de mensen die reeds vrij zijn, willen er heel wat rechtzaken aanspannen wegens mishandelingen… dit alles kost handen vol geld aan gerechtskosten, advocaten etc.

De golf van repressie, aanhoudingen, mishandelingen en verdwijningen die losbarstte na de dood van Brad Will heeft de opstandige bevolking van Oaxaca niet uit het lood geslagen. Net als vorig jaar is een campagne op gang gekomen die recht op behoorlijk onderwijs, gezondheidszorg en basisvoorzieningen opeist voor de inheemse boeren in Oaxaca, nog steeds is de corrupte gouverneur Ulysses Ruiz, van wie nog steeds het aftreden wordt geëist de kop van jut.

Op donderdag 10 mei staat de voku in Joe’s Garage in het teken van Oaxaca. Er wordt Mexicaans gekookt, de mensen van grassroots projects komen filmpjes vertoen en vertellen over wat ze daar allemaal meegemaakt hebben en het geheel wordt opgeluisterd met wat live muziek.

Veganistiesche/Vegetarisch volkskeuken. 3 euro. To reserve, call 020-4634380

Tags: ,