Turkse film avond: G.O.R.A.(2004 – Ömer Faruk Sorak)

Wed 10.10.2007 – Turkije, Komedie / Science-Fiction, 127 minuten, met engelse ondertiteling (with english subtitles)
geregisseerd door Ömer Faruk Sorak
met Cem Yilmaz, Özkan Ugur en Safak Sezer

Arif, die probeert zelf geproduceerde valse ufo-foto’s te verkopen, is een tapijtverkoper, touroperator, reisgids kortom een manusje van alles. Maar op een dag wordt hij door buitenaardse wezens ontvoerd die hij in werkelijkheid in de verste verte niet eens heeft gezien. Hij wordt meegenomen naar de planeet G.O.R.A. waar de boosaardige Logar de dienst uitmaakt. Hij probeert zijn grootvaders wraak op de aardbewoners op zich te nemen door ze op te sluiten op de planeet en ze daar te mishandelen. Arif wordt gevangen gezet en raakt bevriend met zijn medegevangenen: Faruk, een Bob Marley look-a-like, en 216 een onderdanige androïde. Samen bedenken ze een ontsnappingsplan.
—–
Provoking documentaries, movies off the beaten mainstream path and other material you probably wont be able to see outside of film festivals and similar special events… Please note: This is not a bar evening or kitchen evening. If you want to eat or drink, please come on the days assigned to those activities. There’s no food, and drinks can be ordered before and after the film only.