Boats4People Benefit

Ma. 9 January – Boats4People Benefit, 19.00, Volkseten Vegazulu, vegan food, no reservations, donations welcome. With special guests: Diyar and K-Man, saz & baz acoustic duo ( kurdistan / belgium).
Boats4People [http://boats4people.org/] zal in juni 2012 de Middellandse Zee opgaan met een vloot van solidaireitsboten. Aan boord zullen activisten en waarnemers de activiteiten van EU-agentschap Frontex in de Middellandse Zee nauwgezet volgen. In de Middellandse Zee wordt de oorlog tegen migratie pijnlijk duidelijk; duizenden mensen verdrinken ieder jaar in de slotgracht rond Fort Europa. De vloot wordt een varend protest tegen de repressieve migratiepolitiek van Europa, dat getekend wordt door een steeds verder toenemende criminalisering, een flinke dosis racisme en dat desastreuze gevolgen heeft. Boats4people vindt het tijd om tot directe actie over te gaan: voor meer informatie over deze campagne zie: [http://boats4people.org/]

On December 18th 2011, Day of Global Action Against Racism and for the Rights of Migrants, Refugees and Displaced People, Boats 4 People had been mobilising in order to raise awareness of and condemn the situation affecting thousands of migrants who risk their lives attempting to cross the Mediterranean. The mobilisation goes on.