Volkseten Vegazulu, Mumia benefiet

Monday 12th of March Mumia Abu Jamal benefit. Volkseten Vegazulu, 19:00, no reservation, donations welcome.

MUMIA VRIJ, NU !

De Amerikaanse gevangene Mumia Abu-Jamal wordt niet ter dood gebracht. De openbaar aanklager van de stad Philadelphia maakte december vorig jaar bekend dat hij niet langer de doodstraf verlangt. De nu 58-jarige Abu-Jamal was in zijn jeugd lid van de radicale Black Panther-beweging.Hij werd in 1982 ter dood veroordeeld voor de zgn. moord op een witte politieman in 1981.

30 jaar zat hij in de dodencel,terwijl hij beroep na beroep indiende. Daarnaast schreef hij boeken over het gevangenisleven en maakte hij radioprogramma’s,waardoor hij ook in de buitenwereld bekend raakte. Honderden activisten kwamen telkens weer bij de rechtbank opdagen als er een zitting in zijn proces was. Ze vinden dat hij onterecht in de gevangenis zit.

Onder het motto ‘FREE MUMIA’ demonstreerden ze al die jaren voor zijn vrijlating. Popsterren als Sting en de Beastie Boys ijverden in het verleden voor vrijlating van Mumia,net zoals Nelson Mandela, Amnesty Inernational,Desmond Tutu en vele anderen dat nu doen, omdat hij geen eerlijk proces zou hebben gekregen. Mumia zelf heeft altijd volgehouden dat hij onschuldig is.

Op 24 april wordt Mumia 59 jaar. Wereldwijd wordt er die dag gedemonstreerd voor de vrijlating van Mumia Abu-Jamal. Zo ook in Amsterdam,waar “de vrienden van Mumia” een manifestatie organiseert voor het Amerikaanse consulaat op het Museumplein.
‘Na een gevangenisstraf van 31 jaar en het vernietigen van het doodvonnis,is het nu tijd voor zijn vrijlating !’

Meer info over Mumia, raadpleeg de webside ‘FreeMumia’.
(http://www.freemumia.com)