weggeefwinkel tegen verspilling vervreemding en uitbuiting

Om frustraties over vervelend werk en de daardoor verloren tijd te compenseren, blijven mensen maar onzinnige en waardeloze spullen kopen waar ze toch niet gelukkig van worden. Ondertussen groeien de afvalbergen en raken lucht en water vervuild. Daar komt nog bij dat het gros van onze consumptiegoederen in arme landen wordt gemaakt, waar mensen voor hongerlonen moeten werken waar ze nauwelijks van kunnen eten. Tijd voor een betere aanpak.

Een manier om ons en onze arbeidskracht aan deze vicieuze cirkel te onttrekken is juist minder te consumeren en dingen  te hergebruiken. Omdat de mooiste dingen vaak bij het vuilnis belanden of op een zolder staan te verstoffen, is er een plek nodig om deze overvloed alsnog beschikbaar te maken. En omdat de echte waarde van de dingen vaak door hun prijs (of ruilwaarde) verduisterd wordt, is de beste methode ze gewoon weg te geven.

Een weggeefwinkel is dus een plek waar niets te koop en alles gratis is. Een weggeefwinkel is geen vuilnisbelt, maar een plek waar je aan kunt leveren wat te goed is om weg te gooien en waar je kan meenemen wat jij nodig hebt. In een weggeefwinkel is er altijd genoeg voor ieders behoefte, maar te weinig voor ieders gretigheid.
Heb je nog iets moois of nuttigs over, of heb je nog iets nodig?
Kom dan langs: iedere zaterdag van 14.00 tot 18.00.

meer plaatjes van de weggeefwinkel vindt je hier