Leuk feestje geweest op 3 juni!

Zondag 3 juni 2007 hebben de leden van Kraakgroep Transvaal, hun buren en sympatisanten samen een feest en protestmanifestatie gehouden op het hoekje Pretoriustraat/ Ingogostraat, direct voor de deur van Joes Garage in de Tranvaalbuurt. De aanleiding was het feit dat reactionaire krachten de buurt slechtpraten teneinde de tegewoordige bewoners beter te kunnen verdrijven en hun sociale huurwoningen te kunnen uitverkopen aan een draagkrachtiger publiek. Ook de krakerstertjes zelf is de wacht aangezegd. Bijzonder punt van ergenis: politie te paard die vooral de jeugd uit de openbare ruimte moet wegintimideren.

De sociale projekten die door de week in joes garage te vinden zijn, stonden deze middag in het zonnetje op straat. Volkseten Vegazulu verzorgde soep , een vegetarische maaltijd en zelfgebakken cake. Dankzij een genereuse gift van een groentewinkel in buurt was er zelfs verse jus voor iedereen. In total drie bandjes speelden voor de deur. ‘Randy Roads’ liet oproerige country music horen, ZEA wat geweldige indy rock en Diyar muziek uit het opstandige koerdistan.

meer plaatjes hier