kortgeding PS28 ingetrokken

De eigenaren van de pretoriusstraat 28 hebben hun voor donderdag 28 juni 2007 gepland ontruimingskortgeding tegen de bewoners en gebruikers van PS28/joesgarage weer ingetrokken. De advocaat deelde mee, “dat de eigenaren gehoor geven aan de oproep van de gemeente om de uitkomst het IBOB-onderzoek af te wachten” en dat “dit niets te maken heeft met de DRAAK actie van laatse zaterdag”.

Eerder hadden de eigenaren voorgesteld deze onderzoek te willen afwachten, als de krakers vrijwillig zouden vertrekken als de onderzoek zou uitwijzen dat met hun inegriteit niets mis is en het stadsdeel het bezwaar tegen de bouwvergunning zou afwijzen.

Wat “integriteit” in de ogen van de woningzoekenden betekent, die niet bereid zijn zich te laten precariseren, heeft de kraakgroep in haar tegenvoorstel uiteengezet: in de pretoriusstraat 28 moeten gewoon goedkope huurwoningen komen, zoals voor de de roofkoop door de tegenwordige spekulantenbende in 1996. Het voorstel van de krakers is te vinden op: https://squat.net/ps28/oplossing.html

Een verslag van het bezoek van de DRAAKbeweging in de Boswijk in Ypenburg (waar Robert Leon Segaar, de tegenwordige financieel verantwoordelijke voor het eigendom aan de Pretoriusstraat 28 woont) is hier te vinden.

Meer over de achtergronden van het BIBOB gebeuren in een overzichtje van het SPOK: http://speculanten.nl/node/100

Wat het BIBOB onderzoek uiteindelijk gaat uitwijzen is moeilijk te zeggen. Ieder weldenkend mens kan zien dat er sprake is van stromanen en boeverij, even afwachten wat de haagse ambtenaren ervan maken.

Groot dank aan iedereen die in de 6,5 jaar daadwerkelijke solidariteit heeft getoont met PS28.