De draakbeweging bezoekt eigenaar PS28

Zaterdag 23 juni 2007 gingen de bewoners, gebruikers en wat al niet meer, huiseigenaar Robert Leon Segaar een bezoekje brengen. De draak deed zijn werk en enkele dagen later werd het aankomende kortgeding ingentrokken(!).
Fotos van de aktie hier en op Indymedia.nl
Hieronder de buurtbrief, verspreid in de Haagse villawijk Ypenburg.

Beste Ypenburgers

Uit solidariteit met het gekraakte sociale centrum aan de Pretoriusstraat 28 in Amsterdam trekt vandaag de DRAAKBEWEGING door uw straat. Dit Amsterdamse pand is in zijn bestaan bedreigd en het is uw buurman Robert Leon Segaar, woonachtig op de Guirlande 27, die de Pretoriusstraat 28 willen laten ontruimen, en dus voor deze bedreiging verantwoordelijk is.

De DRAAKBEWEGING heeft daarom besloten zich vandaag hier in zijn (en uw) woonwijk te manifesteren om aan iedereen te laten zien dat een huis, ook al ligt dat in een verre stad meer is dan zijn handelswaarde: het is het levenscentrum van zijn bewoners en , in het geval van de Pretoriusstraat 28, ook een ontmoetingsplek voor een grote groep mensen, die zich niet zomaar kunnen neerleggen bij het idee deze plek te verliezen alleen maar omdat een speculant zoals uw buurman Leon Segaar er een paar ton arbeidsloos inkomen aan wil overhouden.

Dhr Segaar wist waaraan hij begon, toen hij in 2006 ons woonhuis en sociaal centrum met ons erin heeft aangekocht. Vanaf het begin was het zijn intentie winst te genereren door mensen die daar al zes jaar wonen uit hun huis te gooien en ze dakloos te maken.

Ook heeft dhr Segaar dit huis niet toevallig gekozen. De laaste transactie met het pand is slechts het sluitstuk van een reeks verkopen allemaal binnen de kring van het zakelijke netwerk aan welk Dhr Segaar zelf toebehoort. Bij zes vergelijkbare wisselingen van eigenaar sinds 1996 is de financieele waarde toegenomen van 86.500 euro tot de absurde hypotheeksom van 700.000 euro, die dhr Segaar ‘uit eigen zak’ aan zijn mede-eigenaars verstrekt.

Dat er een behoorlijk luchtje aan deze zaak zit is inmiddels zelf bij gemeente en justitie doorgedrongen. Zo is kort voor de aankoop eens een bouwvergunning ingetrokken op basis van anti-maffiawet BIBOB en worden inmiddels mensen uit het genoemde netwerk strafrechtelijk vervolgd voor hypotheekfraude. Bij de verdachten horen naast de ex-eigenaar Joseph Cyrus McCarthy ook diens boekhouder Jan van den Elshout, die wederom samen met dhr Segaar tot heel recentelijk in vastgoed elders in de randstad deed.
Meer over de achtergronden vindt u op: http://speculanten.nl/node/100

De geldgoogeltrucs van banken , hypotheekadviseurs en hun vrienden uit de onderwereld kunnen ons niet zo veel schelen allang zij niet het leven van normaal werkende mensen zoals ons, onze buren en sympatisanten ontregelen. Wat voor het netwerk van dhr Segaar slechts winstcijfers zijn, wordt voor de bewoners van volksbuurten in Amsterdam namelijk een overlevingskwestie. Dit geldt niet alleen voor krakers die daarvoor het huis moeten worden uitgeschopt, maar ook voor de 100.000en woningzoekenden die door soortgelijke speculatiepraktijken niet meer aan een normale huurwoning kunnen komen.

Als symbool voor de achtergronden en motivaties van huisjesmelkers in het algemeen en van Dhr Segaar specifiek heeft de DRAAKBEWEGING vandaag ook iets meegebracht, waarvoor Dhr Segaar ons woonhuis en sociaal centrum blijkbaar miskent: een geldwasmachine!

Wel zou er een oplossing zijn
Wij hebben wij ook een aanbod voor Dhr Segaar. Wij stellen hem voor het met genoemde speculatiepraktijken te stoppen en het gemoeide geld maatschappelijk te binden, door het pand aan de Pretoriusstraat 28 op te knappen en als sociale woningen te verhuren: of aan de tegenwordige bewoners, die dus geen dure snuffjes hoeven, of aan de meest urgenten om de hoofdstedelijke wachtlijst.
Ons aanbod zoals aan dhr Segaar verstuurd vindt u op: http://squat.net/ps28/oplossing.html

Ons draak is niet als dreigement bedoelt, maar als gelukssymbool. Wij hopen dan ook de hele affaire met dhr Segaar tot een sociaal aanvaardbaar en gelukkig einde te kunnen brengen.

Maar zomaar verdrijven laten wij ons niet!