FLM (Field Liberation Movement) Benefit, Steun de Wetteren 11

Th./Do. 20 december 2012: Volkseten Vegazulu, FLM (Field Liberation Movement) Benefit, info-night, film and “Bière des Faucheurs”, 19:00 pm.

The court case against the Belgium Field Liberation activists is starting in January 2013. The two Dutch comrades who joined the action in June 2011, are now bringing you a benefit beer ‘La Faucheuse’ in order to support the costs. They’ll be present during this people’s kitchen and will tell you more about the action and the coming court case, and will play you a film.

Het proces tegen de Belgische veldbevrijders gaat in 2013 verder. Twee Nederlandse kameraden waren in juni 2011 van de partij, en moeten nu alvast heel veel benefiet-bier ‘La Faucheuse’ zien aan te prijzen, om donaties te halen voor de proceskosten. Ze zijn bij het etentje aanwezig om een en ander te vertellen over de actie en het aankomend proces.

Hierbij ook een oproep om naa Dendermonde te komen voor de start van het proces:

Steun de 11 van Wetteren. Vervolg de gmo’s, niet de veldbevrijders.
Kom naar DENDERMONDE (BE), 15 januari 2013, 8uur
Op 29 mei 2011 decontamineerden honderden activisten een gmo-proefveld te Wetteren. Ze ruilden de genetisch gemanipuleerde aardappelen voor biologische variëteiten, gentech-vrij, lekker en gezond.

De Grote Aardappelruil gebeurde geweldloos en publiek. De actie beoogde het debat over de zin en onzin van gmo’s in onze akkers en op ons bord aan te zwengelen. Dat lukte. Burgers discussieren volop overal in het land, in kranten, via internet, op radio en teevee. Scholen en universiteiten, maar ook de politieke, agrarische en ngo-wereld doen mee. De actie van burgerlijke ongehoorzaamheid maakte mensen bewust van de gevaren van gmo’s en het belang en de rol van publiek onderzoek daarbij. Echte duurzame en rechtvaardige oplossingen zijn nodig voor de voedseluitdagingen van onze toekomst weten ze nu.

Het Openbaar Ministerie vervolgt elf activisten voor bendevorming. Een schadeclaim tot 200.000 euro hangt boven hun hoofd. Want het Vlaams Instituut voor Biotechnologie, de UGent, de Hogeschool Gent en het Instituut voor Landbouw en Visserij Onderzoek dringen aan om hen niet alleen zes maanden privé bewaking van het aardappelveld te laten betalen, maar tegelijk de pro-gmo-betoging, de contacten van de biotech sector met de pers, en tientallen uren dat de professoren gmo-propaganda verspreidden via mail en Faazebook.

Actie voeren voor duurzame landbouw is geen criminele daad en de aanklacht van bendevorming is bijzonder ondemocratisch. Meer dan tachtig mensen willen dit kracht bijzetten en daarom vrijwillig verschijnen als medebeklaagden. Onder de tachtig personen bevinden zich boeren, politici, academici, vertegenwoordigers van het middenveld, milieu-activisten, bezorgde burgers en Franse veldbevrijders. Dit is een sterk signaal dat de elf beschuldigden deel uitmaken van een brede sociale beweging tegen GMO’s. Jij ook? Steek de Patatten Elf ook een hart onder de riem:

Kom naar de procesdag op 15 januari 2013 (verzamelen om 8u aan het gerechtsgebouw te Dendermonde, Justitieplein 1. We zullen er samen ontbijten, info uitwisselen, biologische frieten bakken en zorgen voor een streepje muziek)

Je kan ook:

– van je gemeente een gmo-vrije gemeente maken, een benefietavond, of een debat organiseren. Vraag info @ aseed.net voor hulp!

– een video-steunboodschap maken en opsturen naar field.liberation @ gmail.com

– gul storten op steunrekening BE59 5230 8045 6626, op naam van Crop Resistance (Triodos BIC: TRIOBEBB)

– zoveel mogelijk steunbier (ver)kopen. Je kan het kopen op verschillende plaatsen in Gent, Antwerpen, Leuven en Brussel en Amsterdam. Voor contactinformatie check fieldliberation.wordpress.com.

Info over de actie: fieldliberation.wordpress.com Contact: field.liberation @ gmail.com

PS. Vanuit Aseed in NL gaan sowieso mensen daarheen: info @ aseed.net Het gerechtshof van Dendermonde is ook makkelijk per trein te bereiken. 15 minuutjes te voet vanaf het station van Dendermonde

zie ook https://www.indymedia.nl/node/11372

Volkseten Vegazulu is every monday and thursday, 19:00pm, vegan food for 4€ or donation. All benefits go for social & political struggles. No reservation