(alweer) gedagvaard

Op 10 december 2007 heeft PS28 een dagvaarding, inmiddels de derde, mogen ontvangen. Op 3 januari 2008 om 13.30 moet de we-laten-ons-niet-zomaar-ontruimen rechtzaak plaatsvinden op de Parnassusweg. De dagvaarding zelf bevat niets nieuws: verbouwing tot luxe woningen, gezeur over misgelopen rendementen en uiteraard een relaas over hoe de tegenwoordige eigenaren zich bij het landelijke bureau BIBOB er onderuitgeluld hebben. Evenmin als bij de laaste 2 keer, lijkt het laaste woord hierover gesproken. Op de achtergrond zijn bemiddelingspogingen van het stadsdeel bezig.

De basis voor de vorderingen is een bouwvergunning die oorspronkelijk door de voormalige eigenaar is ingediend en daarna op basis van de wet BIBOB is ingetrokken, met een verkoop van het pand en een herindiening van dezelfde plannen als gevolg. Pas toen een van de ‘nieuwe’ eigenaren, Dhr. Pepijn Koch, er in het najaar van 2006 uitgestapt is (vast vanwegen zijn te nauwe zakkelijke, en andere, banden met Joe McCarthy, die juist vanwege BIBOB zijn
bouwvergunning is kwijtgeraakt) gaf het landelijke bureau BIBOB in november jl een ok. Het is daarbij nog steeds de vraag of men de zo vegunde bouwplannen echt wil uitvoeren. Waarschijnlijk wil men het pand, liefst leeg, voor een paar ton extra doorverkopen.
De deelraad gaf aan niet bepaald blij te zijn met het advies van het bureau BIBOB, maar heeft er wel begrip voor dat het stadsdeel niet anders kan dan het advies op te volgen en dus de vergunning in stand te houden. Wel zijn er, ook van de kant van het DB, inspanningen om tot een politiek en sociaal aanvaardbare oplossing te komen.
De rechtzaak gaat onverminderd door, en de kraakgroep is van plan om een stevig weerwoord te geven. Komt allen, wat ‘hen die verblijven’ zijn niet allen de bewoners maar ook iedereen die door de jaren heen dit projekt mee heeft opgebouwd.

De dagvaarding is te vinden op: http://squat.net/ps28/gadvaarding20080103.pdf

De zitting vindt plaats op 3 januari 2008 om 13.30 op de Parnassusweg in Amsterdam.