2008-09-15 Verzetsontbijt met Reloefeningen

Ondanks stevige aankondigingen kwam de deurwaarder op maandag 15 september 2008 Joesgarage en Ps28 niet ontruimen. Wel hebben vrijwilligers, buurtbewoners en sympathisanten uit stad en land van een heerlijk ontbijt mogen genieten. Dat verandert echter niets aan intenties van de kapitalisten en hun staatsmacht om alsnog de gemeentelijke legers te mobiliseren om de kraakgroep toekomstige ontbijten af te stellen. Naast koffie, cake en fruit is daarom alvast al een beetje geoefend.

The CrowdThe CrowdRond 8.30 hadden zich al enkele tientallen mensen verzameld, om solidariteit te tonen en desnoods ook solidair te handelen. In ieder geval genoeg om een deurwaarder en een paar platte petten effectief tegen te houden. Gesterkt door zapatistische koffie ( het spul voor de vroege opstand, u weet wel ..), fruitsalade en een variatie uit zelfgemaakt gebak, ging met dan rond 10.30 over tot oefeningen van gezagsondermijning en ruimtelijke wanorde. Meerdere aanvallen van varkentjes in blauwe uniformen werden afgeslagen, waarbij verschillende manoeuvres, ( ‘1 vinger’, ‘5 vingers’, ‘trap in kont’ en dergelijke) uitgebreid zijn toegelicht en uitgeprobeerd.

Ook de lokale veldwachter kwamen (op veilige afstand) een kijkje nemen, zijn door hun ‘collegas’ toegelicht over de stand van zaken aan het front, beloofden te rapporteren aan hun wurgermeester en vertrokken weer glimlachend.
Ondanks de vrolijke sfeer blijft dit een ernstige zaak, immers gaat het bij de ontruimingsdreiging nog steeds erom mensen van hun onderdak te beroven en hun sociale activiteiten onmogelijk te maken, allemaal omdat een stel geldwolven uit de provincie slapend rijk willen worden.Veldwachters en PiggiesVeldwachters en Piggies

Het stadsbestuur en voorop de burgemeester blijft Martin Luther King prijzen verzamelen en zich in het openbaar afschilderen als Groen, Links en Van de Arbeid. Hun daden hebben echter kleur en smaak van Geld, Rechts en Kapitaal.Woeste GevechtenWoeste Gevechten

De vrijwilligers van de stad laten zich echter gaan oor aannaaien en blijven liever echte taarten bakken, want geld kan je niet eten: Smakeloos!

Alle fotos van deze actie