PS28 uitgeknuppeld? Deurwaarder voor ontbijt!

De deurwaarder heeft aangekondigd de bewoners en gebruikers van PS28/Joesgarage op maandag 15 september 2008 te komen halen: kom ook en houd hem tegen! De kraakgroep heeft daarom bij de commissie wonen van het stadsdeel Oost-Watergraafsmeer alvast laten horen wat ze van deze intenties vindt: zwaar onrealistisch dus, even ver van de werkelijkheid weg als de recentelijk gepubliceerde woonvisie van het stadsdeel zelf.

Gezien het feit dat de overheid maar blijft dromen en visie hebben, ipv voor woonruimte en buurtvoorzieningen te zorgen, is de kraakgroep door de enigen dit zoiets serieus nemen de zaal uitgeslagen: een stelletje varkentjes in blauw uniform!

Dat de gemeente al lang het contact met de werkelijkheid heeft verloren blijkt zowel uit de stedelijke als de stadsdeelwoonvisie in Oost-Watergraafsmeer: deze papieren staan bol van goede intenties en warme woorden, terwijl de volksbuurten door speculanten letterlijk verscheurd worden, allemaal goedgekeurd door het gemeentelijke uitverkoop en splistingsbeleid.

Dat dezelfe gemeente bij monde van haar wethouders dan diegene die zich ertegen verzetten, de ‘vrijwilligers van de stad’ noemt is een anfluiting, vooral dan als dit verzet dan ook nog zwaar gecriminaliseerd wordt. Dat het ene vrijwilligersinitiatief na het andere dan opgedoekt wordt om een paar speculanten ter wille te zijn, is daarbij niet verbazend.

Afgelopen maandag heeft de kraakgroep Transvaal dit nog eens op een ludieke manier uitgebeeld in de raadzaal van stadsdeel Oost-Watergraafsmeer. Maandag aanstaande, 15 september 2008, is het echter wat serieuser. Dan wil de deurwaarder in naam van kapitaal en koningin proberen PS28 en Joes te gaan ontruimen.

De kraakgroep last een ‘revolutionair ontbijt’ in haar wekelijks
programma, om dit tegen te houden.

Komt dus allen in u lievelingsoutfit voor het ene event dat niet helemaal vegetarisch is: deurwaarder voor ontbijt!

maandag 15 september 2008, om 8.00 uur s’ochtends
Joes Garage
Pretoriusstraat 28

EAT THE FRIDGE!
VolksetenVolkseten
WeggeefwinkelWeggeefwinkel
Meer varkentjesMeer varkentjes