Voorverzamelen Vastgoedmafia-Demonstratie

12 Jan 2008 – 13:00

van www.indymedia.nl/nl/2008/01/49484.shtml:
Op zaterdag, 12 januari 2008 om 14u, zal het comite ‘Stop de Demonisering van de Vastgoedmaffia!’ een demonstratie houden vanaf het museumplein in Amsterdam. Alle vastgoedmaffioso worden opgeroepen om in vol ornaat (bontjassen, gitaarkoffers, gleufhoeden, etc. etc. etc.) Jan ten Hoopens kraakverbod een hart onder de riem te komen steken.

Datum: zaterdag 12 januari 2008
Tijd: 14 uur
Plaats: Museumplein, nabij de vijver
Dresscode: driedelig krijtstreep, gleufhoeden, bontjassen, gitaar/viool/trompet/etc.-koffers, onderhemden met bretels, vrouwen met boa’s en zonnebrillen, heel veel zonnebrillen.

Aangevoerd door een onderwereldgigant die bekend staat onder de naam ‘Krottenkoning’ (op zijn bijpassende krottentroon met de nodige uiers om de pandjes te kunnen melken) zal een glorieuze tocht door Oud Zuid voeren, langs al de collega-speculanten die zich jarenlang hebben opgeofferd voor leegstand, verkrotting, witwaspraktijken en het verwijderen van bewoners die door hun geringe portemonnee maar bar weinig bijdragen aan de economie en dus uiteraard een pertinent veiligheidsrisico vormen. Momenteel zijn dezelfde speculanten het slachtoffer van een schrijnende demonisering vanuit Justitie (hen tot nu toe vaak toch zo goed gezind), de Media en natuurlijk: de Linkse Kerk en hun ongewassen kraakvrienden. Dat moet anders: er zal onderweg dus volop geld wit gewassen worden in onze witwastobbe door onze professionele frisgewassen witwassers, die zich niet langer in het verdomhoekje wensen te laten drukken.

Onze trouwe vastgoedkameraad van de CDA, Jan ten Hoopen zal dan ook aangemoedigd worden zijn kraakverbod er dit keer door te krijgen en niet mee te gaan in alle roepen om maatregelen tegen speculatie. Hoewel: alsof dat soort maatregelen nou ook maar in de buurt komen van de last die de onderwereld hebben van krakers zelf. Al veel te lang kunnen krakers eerbare leden van de Nederlandse onderwereld straffeloos belasteren en lastigvallen via de media en juridische procedures.

Langs vele heroische plekken in de geschiedenis van het vastgoed, zal de demonstratie uitkomen bij de plek aan de Apollolaan waar niet alleen zoveel van onze vrienden wonen, maar ook onze gevierde voormalige hoofdbankier van de onderwereld Willem Endstra tragisch gesneuveld is. Hier zal een kleine plechtigheid gehouden worden met een kranslegging, waarbij een trompettist het laatste saluut zal brengen, waarna alle maffioso uitgenodigd worden om bij een bevriende cateraar genaamd ‘Spaghetti Not Squats’ in besloten sfeer een hapje en een drankje te komen drinken.

Het comite ‘Stop de Demonisering van de Vastgoedmaffia!’ is een breed platform van huizenspeculanten, witwassers, pandjesmelkers & andere vastgoedondernemers, waaronder kopstukken als het RABOBANK Bouwfonds, de Kroonenberggroep & de Erven Endstra en de Erven Luske.