Resistance Against The Occupation Of Palestine

Monday June 15th 2009, Resistance Against The Occupation Of Palestine, Infonight and Benefit Voku – 18:30 infoavond met Ashraf Abu Rahmev (Bil’in/Palestina), Lymor Goldstein en Inbar Choresh (Tel Aviv/Israel) – 20:30 Benefiet-eten met veganistisch mediterraans eten. [English below…]

Drie activisten uit Palestina en Israel spreken aanstaande maandag over verzet tegen de bezetting van Palestina. Daarna benefieteten. Kom ook!
Ashraf Abu Rahmev woont in Bil’in, een dorp in de bezette Westelije Jordaanoever. Elke week demonstreren de bewoners van Bil’in tegen de muur, die Israel dwars door hun land heeft aangelegd. Het Israelische leger reageert doorgaans met veel geweld op de demonstraties. Ashraf werd onlangs neergeschoten terwijl hij gehandboeid was. Ashrafs broer Bassem is in april dit jaar gedood door het Israelische leger tijdens een geweldloze demonstratie.
Lymor Goldstein en Inbar Choresh zijn actief in Anarchists Against the Wall, een directe actiegroep opgericht in reactie op de bouw van de muur die Israel in de Westelijke Jordaanoever bouwt. De groep werkt samen met Palestijnen in een gezamenlijke strijd tegen de bezetting. Lymor werd in zijn hoofd geschoten tijdens een demonstrtie in Bil’in en is mensenrechtenadvocaat.

Monday June 15th 2009 – 18:30 infonight with Ashraf Abu Rahmev (Bil’in/Palestina), Lymor Goldstein and Inbar Choresh (Tel Aviv/Israel)
20:30 benefit-food with vegan mediterranean food

Three activists from Palestine and Israel speak about the resistance against the occupation of Palestine this Monday. Afterwards there’s benefit-dinner. Come!
Ashraf Abu Rahmev lives in Bil’in, a village in the occupied Westbank. Every week the inhabitants of Bil’in demonstrate against the wall that Israel has built through their lands. The demonstrations meet a lot of violence from the Israeli army. Ashraf was recently shot while being handcuffed. Ashrafs brother Bassem was killed by the Israeli army during one of the non-violent demonstrations in Bil’in in April 2009.
Lymor Goldstein and Inbar Choresh are activists with Anarchists Against the Wall, a direct action group that was established in response to the construction of the wall Israel is building on Palestinian land in the Occupied West Bank. The group works in cooperation with Palestinians in a joint popular struggle against the occupation. Goldstein was shot in his head during a demonstration in Bil’in and is a human rights attorney.