Demonstration for the Valreep: October 19th, 14:00

Valreep Legaal demonstration, October 19th 2013

Saturday October 19th, Joe’s Garage will be closed. No give away shop that day. Everybody at the demonstration for the Valreep squat. Dance-demo through Amsterdam city for preservation of social political centre Op de Valreep and for a free and social (underground) Amsterdam.

Amsterdam Danst Ergens Voor – Demonstratie voor De Valreep (& A’dam underground)

Aanstaande zaterdag dansen wij dwars door Amsterdam voor het behoud van vrijplaats De Valreep. De underground laat van zich horen met mobiel geluid van onder meer Damoclash, Nimatek, de ADM, de DAF (Ruigoord), de Infaders en Bajesdorp.

——————————-

Beste sympathisanten, buurtbewoners, vrienden, twijfelaars,

Terwijl de Gemeente en projectontwikkelaar OCP Oostpoort jaren lang braak lieten liggen, werd het verwaarloosde dierenasiel door vrijwilligers omgetoverd tot een bruisend buurtcentrum. Dit was niet mogelijk geweest zonder de kraakbeweging, de vele buurtbewoners, sympathisanten en andere Amsterdammers die op de Valreep onzelfzuchtig een bezem, een hamer of een emmer ter hand namen om de boel op te knappen. Een plek waar zonder ambtelijk plan, subsidie, entreeprijzen of keurslijf mensen zelf aan hun omgeving kunnen werken. Een plek waar mensen zelf tuinen, workshops, film en muziekavonden en vele politieke activiteiten zijn begonnen. Door jullie hulp, die vele vormen aannam, zijn wij zover gekomen.

Nu de ontwikkeling van de “droomwijk” Oostpoort eidelijk van start lijkt te gaan, willen wij dat dat het dierenasiel voor de buurt en de stad behouden blijft. Stadsontwikkeling moet niet alleen door ambtenaren en vastgoedbazen gebeuren, maar vooral door burgers. De Valreep roept iedereen op zich op zaterdag 19 oktober om 14:00 bij haar te voegen om deze roep te versterken. Wij willen al onze aanhangers vragen zich samen met ons tegen commercialisering en sociale kaalslag te keren en reële alternatieven te ondersteunen. Geen ambtenaren maar burgers. Geen vastgoedbonzen maar lokale verenigingen. Geef zelf je invulling aan een ander Amsterdam, samen met ons, op 19 oktober.

Kleurrijk, creatief en massaal trekken we door Amsterdam. Voor De Valreep en voor een vrij en sociaal Amsterdam.

Tot dan!
Zaterdag Oktober 19, 14:00, Op De Valreep, Polderweg 620, Amsterdam
http://valreep.org/