Zaterdag 7 juni, de Valreep Manifestatie, de allerlaatste keer!

Persbericht 30 mei: De Valreep vertrekt niet zomaar
Amsterdam 30 mei 2014

De gemeente Amsterdam wil De Valreep ontruimen. De Valreep organiseerde de afgelopen 3 jaar activiteiten in het gekraakte voormalige dierenasiel in Amsterdam Oost en is niet van plan zomaar te vertrekken.

De Valreep heeft aangeboden om het pand te huren of kopen maar daarover willen OCP en de gemeente niet eens in gesprek. Duizenden handtekeningen, tientallen vrijwilligers en een kant en klaar bedrijfsplan met investeerder wegen blijkbaar niet op tegen koudwatervrees en onwil van bestuurders.

In de afgelopen 3 jaren is één ding gebleken: De lokale politiek loopt aan de leiband van projectontwikkelaar OCP (Bouwfonds, Stadgenoot, Ymere). Als er verlies of risico moet worden genomen, is dat voor de Gemeente. Als er winsten worden gemaakt zijn die voor OCP. Dit OCP ontving miljoenen aan subsidie om maar alsjeblieft te gaan bouwen. De krakers, buurtbewoners en vrijwilligers vroegen geen cent subsidie maar gaven het goede voorbeeld door zelf aan de slag te gaan.

Omdat een combinatie van vrij toegankelijke buurtactiviteiten en underground cultuur niet in het ideaalbeeld van Oostpoort past, wordt De Valreep nu dus ontruimd. Terwijl lokale politici dwepen met Berlijnse charme laten ze deze vrijgevochten plek verdwijnen. Er is geen echte politieke wil en er is geen politiek lef om het Valreep-project voor Amsterdam te behouden. Met de ontruiming van de Valreep wordt Amsterdam een kopje kleiner gemaakt.

Om De Valreep te vieren en te protesteren tegen het door projectontwikkelaars en commercie gedirigeerde Amsterdam kondigen de vrijwilligers een manifestatie aan op zaterdag 7 juni, met muziek, theater en spektakel.

http://valreep.org/algemeen/persbericht-30-mei-de-valreep-vertrekt-niet-zomaar/

7junivalreepmanifestatieamsterdambackposter