Volkskeuken Vega Zulu & 3 bandjes!

2007-05-31 Joe's Garage flyerThu 31.05.2007 – Vanavond drie bandjes bij de volkskeuken in Joe’s Garage. Randy Roads (USA), Earl Fontainelle, Don Alejandro y Los Orientales (NL), La Banda Armada. Veganistiesche/Vegetarisch volkskeuken. 3 euro. To reserve, call 020-4634380

2007_Earl_Fontainelle_Pearl_Joes_garage

verslag protesten woonrechten oost

 

Dinsdag 29 mei 2007 trokken huurders krakers en kraakwachten uit Amsterdam Oost gezamelijk naar de deelraadsvergaring om daar te te protesteren.Huurders en kraakwachten uit de derde oosterparkstraat zouden moeten wijken voor sloop, en nieuwbouw van “DUURwoningen”. In de Transvaalbuurt zijn inmiddels 3 kraakpanden bedreigd en ook kraakgroep ‘swammerdam sociaal’ ziet de bui al hangen. Allemaal zouden ze moeten wijken voor het winstbejaag van zowel particuliere speculanten als corporaties die zich net zo schofterig gedragen. In de raadszaal waren ze ruim in de meerderheid.

[…Lees verder]

Buurtmanifestatie 3 juni 2007: solidariteit en vrijheid ipv repressie en uitverkoop

In de pers en in de stedelijke politiek wordt de Transvaalbuurt recentelijk uitgemaakt voor ‘overlastgebied’ en ‘onveilige zone’. Joe vindt het walgelijk dat de buurt en haar bewoners op deze manier gediscrediteerd worden. In ons straten is de uitwerking inmiddels voelbaar: alle 5 minuten trekt de poltie door de buurt, zelfs te paard, om vooral jongeren op te jagen die de openbare ruimte terecht als hun woonkamer gebruiken.

[…Lees verder]

Joe word bedreigd door de zwartgeldwolven!

Joe_word_bedreigd_door_de_zwartgeldwolvenDe eigenaren van de pretoriusstraat 28 hebben onlangs een oprotbrief gestuurd, waar ze de bewoners, en met hun ook de gebruikers van Joe’s en alle daar gevestigte projecten sommeren om te wijken voor verbouwplannen tot yuppenappartementen. Niet dat we het daarmee eens zouden zijn, maar we geloven niet eens in deze verbouwingsplannen. De geschiedenis van ons pand, 6 ‘verschillene’ eigenaren in 6 jaar tijd en een ‘waardestijging’ van 85.000 tot 700.000 in bij laatste hypotheek doet vermoeden dat een ontruiming vooral op waardestijging en doorverkoop mikt.Daarvoor is ondermeer het stadsdeel oost watergraafsmeer verantwoordlijk dat aan maffiamaatje Leon Segaar ‘per ongeluk’ een bouwvergunning heeft verleend.

[…Lees verder]

Documentary: Enron, The Smartest Guys in the Room

Enron_The_Smartest_Guys_in_the_RoomWed 16.05.2007 – The bankruptcy of the U.S. energy giant Enron delivered a major blow to corporate America and the U.S. economy in 2001. This documentary sheds light on the events leading up to this collapse, and the spectacular legal cases against some of the leading figures of Enron. The resulting impression is a picture of fraud, misinformation, rogue asset speculation and every other dirty deed in the book of corporate scandals.

By: Bethany McLean and Peter Elkind
Running time: 110 min
Language: English

Tags:

Benefiet voor Oaxaca – Volkskeuken Vega Zulu

20070510_Benefiet_voor_OaxacaThu 10.05.2007 – Sedert 1 mei is de APPO weer in actie gekomen in Oaxaca, de leraren zijn weer in staking gegaan en er werd weer geprotesteerd op de Zocolo, het centrale plein in de stad.
Anderzijds zitten nog massa’s mensen vast, een hoop zijn verdwenen en van de mensen die reeds vrij zijn, willen er heel wat rechtzaken aanspannen wegens mishandelingen… dit alles kost handen vol geld aan gerechtskosten, advocaten etc.

De golf van repressie, aanhoudingen, mishandelingen en verdwijningen die losbarstte na de dood van Brad Will heeft de opstandige bevolking van Oaxaca niet uit het lood geslagen. Net als vorig jaar is een campagne op gang gekomen die recht op behoorlijk onderwijs, gezondheidszorg en basisvoorzieningen opeist voor de inheemse boeren in Oaxaca, nog steeds is de corrupte gouverneur Ulysses Ruiz, van wie nog steeds het aftreden wordt geëist de kop van jut.

Op donderdag 10 mei staat de voku in Joe’s Garage in het teken van Oaxaca. Er wordt Mexicaans gekookt, de mensen van grassroots projects komen filmpjes vertoen en vertellen over wat ze daar allemaal meegemaakt hebben en het geheel wordt opgeluisterd met wat live muziek.

Veganistiesche/Vegetarisch volkskeuken. 3 euro. To reserve, call 020-4634380

Tags: ,