De draakbeweging bezoekt eigenaar PS28

Zaterdag 23 juni 2007 gingen de bewoners, gebruikers en wat al niet meer, huiseigenaar Robert Leon Segaar een bezoekje brengen. De draak deed zijn werk en enkele dagen later werd het aankomende kortgeding ingentrokken(!).
Fotos van de aktie hier en op Indymedia.nl
Hieronder de buurtbrief, verspreid in de Haagse villawijk Ypenburg.

[…Lees verder]

Benefiet Steungroep vrouwen zonder verblijfsvergunning

Friday 22.06.2007 – reserveren 0204634380, Maaltijd, drank en cocktails voor de
Steungroep vrouwen zonder verblijfsvergunning

Steungroep Vrouwen Zonder Verblijfsvergunning http://svzv.nl/

kortgeding PS28 ingetrokken

De eigenaren van de pretoriusstraat 28 hebben hun voor donderdag 28 juni 2007 gepland ontruimingskortgeding tegen de bewoners en gebruikers van PS28/joesgarage weer ingetrokken. De advocaat deelde mee, “dat de eigenaren gehoor geven aan de oproep van de gemeente om de uitkomst het IBOB-onderzoek af te wachten” en dat “dit niets te maken heeft met de DRAAK actie van laatse zaterdag”.

[…Lees verder]

PS28 gedagvaard!

De bewoners en gebruikers van het al 6 jaar gekraakte pand Pretoriusstraat 28 in Amsterdam Oost, zijn door de eigenaren Leon Segaar, Gerard van de Laar en Ton Klomp gedagvaard om op donderdag 28 juni 2007 voor de rechter te verschijnen. Blijkbaar mikken de eigenaren op een ontruiming voordat de stroom onthullingen over hun participatie in een -strafrechtelijk vervolgd- netwerk rond Joe McCarthy en Jan van den Elshout, hun leven onmogelijk maakt. Maar wij wijken niet!

[…Lees verder]

Leuk feestje geweest op 3 juni!

Zondag 3 juni 2007 hebben de leden van Kraakgroep Transvaal, hun buren en sympatisanten samen een feest en protestmanifestatie gehouden op het hoekje Pretoriustraat/ Ingogostraat, direct voor de deur van Joes Garage in de Tranvaalbuurt. De aanleiding was het feit dat reactionaire krachten de buurt slechtpraten teneinde de tegewoordige bewoners beter te kunnen verdrijven en hun sociale huurwoningen te kunnen uitverkopen aan een draagkrachtiger publiek. Ook de krakerstertjes zelf is de wacht aangezegd. Bijzonder punt van ergenis: politie te paard die vooral de jeugd uit de openbare ruimte moet wegintimideren.

De sociale projekten die door de week in joes garage te vinden zijn, stonden deze middag in het zonnetje op straat. Volkseten Vegazulu verzorgde soep , een vegetarische maaltijd en zelfgebakken cake. Dankzij een genereuse gift van een groentewinkel in buurt was er zelfs verse jus voor iedereen. In total drie bandjes speelden voor de deur. ‘Randy Roads’ liet oproerige country music horen, ZEA wat geweldige indy rock en Diyar muziek uit het opstandige koerdistan.

meer plaatjes hier