Un Amour à Taire (A Love to Hide) – Weekly Film Screening:

Wed 28.11.2007 – A young Jewish girl looking to escape the clutches of the Third Reich after seeing her parents and sister brutally slain while attempting to make their way to England is sheltered by an old friend whose status as a member of the “third” sex soon leads the Gestapo pounding on his door as well. Betrayed by a smuggler who sat idly by as her family was casually slaughtered by the SS, terrified Sara flees into the comforting care of childhood summer-vacation chum Jean and his faithful lover Philippe. Though safe for the moment thanks to Jean’s quick-thinking plan to pass her off as a Gallic employee of his family’s laundry business, Sara watches in horror as her homosexual protector is forced into a Nazi labor camp as a tragic result of a bad decision made by Jean’s troublesome brother Jacques.

Krachtwijken voor de Rijken?

Zaterdag 24 november 2007 is vanuit vanuit Joes garage in de amsterdamse traansvaalbuurt een bezoek toegebracht aan het grote ‘Krachtwijken’ openingsevenement in het passengerterminal aan het IJ. Bewonersorganisaties uit 40 ‘probleemwijken’ in Nederland waren uitgenodigdg om daar hun activiteiten aan elkaar en aan politici en ambtenaren te presenteren. De kraakgroep, als een van de meest actieve bewonersorganisaties in de Transvaalbuurt, heeft ook mee (en tegen!) gedaan, met agitprop theater, spandoek soep en bakfiets op 1 hoog. De boodschap was duidelijk een andere dan die de minister en de woningbouwverenigingen daar hebben verkondigt. (zie ook de aankonding)

[…Lees verder]

Joe en Blijvertje in de raadzaal

Maandag 26 november 2007 gaan leden van kraakgroep oost tijdens de zitting van de commissie wonen van de deelraad oost-watergraafsmeer, verslag doen over de ontwikkelingen rond de gekraakte panden aan het steve bikoplein 19, de pretoriusstraat 28 en het daar gevestigde autonome sociale centrum Joes Garage.

[…Lees verder]

Joes gaat naar het Krachtwijken gebeuren

Zaterdag 24 November 2007 vindt bij de passengerterminal in Amsterdam het openingsevenement van het ‘Krachtwijken’-initiatief van het nieuwe kabinet plaats. Sociale organisaties uit de 40 buurten in Nederland, die volgens het ministerie bijzondere aandacht nodig hebben, zijn uitgenodigd op te participeren. Autonoom Sociaal Centrum Joes Garage uit de Amsterdamse Transvaalbuurt gaat uiteraard geen verstek laten gaan, en deze gelegenheid aangrijpen om daar te presenteren, hoe een souvereine groep burgers voor eigen rekening en zonder overheidsbemoeinis waar kan maken, wat de beleidmakers ook met miljarden niet kunnen kopen: namelijk sociale cohesie en solidariteit zonder betutteling en veiligheidswaan. Uiteraard is het ook de bedoeling om duidelijk te maken dat ‘links lullen’ en te tegelijkertijd op grote schaal arme volksbuurten uitverkopen aan tweeverdieners niets gaat opleveren dan ellende.

Woon je in de Transvaalbuurt, Indische Buurt of een van de vele andere wijken die sinds jaren het slachtoffer zijn van de ‘sociale zuiveringen’ en de veiligheidsaanpak die op niets anders mikt dan het uitdrijven van de armen? Of voel je je solidair met de bewoners ervan? Sluit je dan aan bij het optreden van de bewoners van de pretoriusstraat 28, het steve bikoplein 19 en de velen andere krakers en huurders die Joes garage in de laatsten jaren tot een van de meest succesvolle buurtontmoetingsplekken in de Transvaal hebben gemaakt.

Vanaf 9.00 uur s’ochtens is er koffie in Joes (pretoriusstraat 28), daarna vertrekken wij samen naar de Passengerterminal om daar vanaf 10.00 uur ontbijt uit volkskeuken Vegazulu en uiteraard onze politieke boodschap met de bewoners en initiatiefnemers uit de andere ‘Krachtwijken’ te delen.

Zij willen Prachtwijken voor de Rijken, maar de buurt zijn wij met z’n allen!

Foto van Joe’s in Volkskrant

Op zaterdag 10 november 2007 schreef de Volkskrant een pagina groot artikel over kraak(verbod).

Het artikel werd geillustreerd met een grote foto van Joe’s.

(Artikel is inmiddels niet meer op de Volkskrant website te vinden)