Concert with Yiannis Chaldoupis & Nikos Tsop (Greek Gypsy World Music with a twist)

Sunday 21 April 2024, Concert with Yiannis Chaldoupis & Nikos Tsop (Greek Gypsy World Music with a twist). This is an early concert, donations welcome, please come on time, from 18:00. Live music is over by 22:00.Yiannis Chaldoupis plays clarinet. He is part of the gypsy community in Parakalamos, Epirus. Within the Epirotika, this group is responsible for creating a certain style within the Epirotika. Heavier, more melancholic, psychedelic. Yiannis is known for his virtuoso playing that can go in many directions, but never loses sight of tradition. He was a founding member of the Villagers of Ioannina City. It’s not the first appearance from Yiannis at Joe’s Garage. In April 2022, Yiannis visited a concert organised by Aman Molli and jumped on the stage with his clarinet.
Nikos Tsop is from Thessaloniki and graduated from the Utrecht Conservatory. He writes songs, plays guitar and sings. He is a very talented young musician.


Concert met Yiannis Chaldoupis & Nikos Tsop (Griekse zigeunerwereldmuziek met een twist)

Yiannis Chaldoupis speelt klarinet. Hij maakt onderdeel uit van de zigeuner community in Parakalamos, Epirus. Binnen de Epirotika is deze groep verantwoordelijk voor het creëren van een bepaalde stijl binnen de Epirotika. Zwaarder, melancholischer, psychedelisch. Yiannis is bekend om zijn virtuoze spel die vele kanten op kan gaan, maar de traditie nooit uit het oog verliest. Hij was medeoprichter van de Villagers of Ioannina City. Het is niet het eerste optreden van Yiannis in Joe’s Garage. In april 2022 bezocht Yiannis een concert georganiseerd door Aman Molli en sprong hij met zijn klarinet op het podium.
Nikos Tsop komt uit Thessaloniki, is afgestudeerd aan het conservatorium van Utrecht. Hij schrijft songs, speelt gitaar en zingt. Hij is een bijzonder getalenteerde jonge muzikant.
Dit is een vroeg concert, uw donaties zijn welkom, kom op tijd, vanaf 18:00 uur. Live muziek is voorbij om 22:00 uur.