Benefit Migratie-beleid.nl

Benefit_Migratie_beleid_Joes_garage

Thursday May 22nd 2014, Benefit Migratie-beleid.nl, Volkseten Vegazulu, 7pm.

Migratie-beleid.nl is a new project from Buro Jansen & Janssen. The website will publish as many government documents about migration as possible, whether these were made public voluntarily by the Goverment themselves or through freedom of information requests (via the Wet Openbaarheid van Bestuur WOB and Wet Inlichtingen en Veiligheidsdiensten).

The website is an online platform for critical research on migration in the Netherlands and Europe. Initially it will focus on the Netherlands, but later also on European Union migration policy. In addition to public documents, the website will have analysis, publications and research. Research not just on recent developments, but also over the last decades. Anyone can contribute by making freedom of information (WOB) requests, writing analyses, or scanning archives.

We will give a short presentation of what we have been doing in the last months. The first WOB requests have been received and the first articles written. We are now busy pulling everything together and hope to build on the work of the former Autonomous Centre Amsterdam (http://ac.home.xs4all.nl/ ) .

We will also give a sneak preview of what you can expect to see in the near future. See http://www.burojansen.nl/nieuwsbrief_item.php?id=45#397 for articles, and in Dutch over “The foreigner in detention” (“De vreemdeling in detentie”).

En een grove WOB productie op: http://www.burojansen.nl/nieuwsbrief_item.php?id=45#397

[nederlands]

Benefiet 22 mei 2014, “migratie-beleid.nl”

Migratie-beleid.nl is een nieuw initiatief van Buro Jansen & Janssen. Op deze website zullen zoveel mogelijk aan migratie gerelateerd overheidsdocumenten, die of door de overheid zelf openbaar zijn gemaakt of via de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB) of de Wet Inlichtingen en Veiligheidsdiensten zijn verkregen, worden gepubliceerd. De website is een virtuele kritische onderzoeksgroep naar migratie in Nederland en Europa. In eerste instantie zal het vooral over Nederland gaan, maar uiteindelijk zal ook het migratiebeleid in de gehele Europese Unie onder de loep worden genomen. Naast overheidsdocumenten zullen analyses, publicaties en onderzoek op de website worden gepubliceerd. Bij het onderzoek gaat het niet alleen om wat er nu gebeurd, maar ook om parallellen te trekken met het migratiebeleid in de afgelopen decennia. Iedereen kan bijdragen aan kritisch onderzoek naar het migratiebeleid door of documenten te Wobben, onderbouwde analyses te schrijven, archieven in te scannen en te openbaren.

We zullen een korte presentatie geven wat ons de afgelopen maanden heeft bezig gehouden. De eerste WOB-verzoeken zijn al binnengekomen en artikelen geschreven. Wij zijn nu druk bezig alles in kaart te brengen en hopen verder te bouwen op het werk van het voormalige Autonoom  Centrum Amsterdam (http://ac.home.xs4all.nl/).

Graag geven wij een sneakpeak wat te verwachten valt in de nabije toekomst. Zie http://www.burojansen.nl/nieuwsbrief_item.php?id=45#397 voor de artikelen over “De vreemdeling in detentie”.

En een grove WOB productie op:
http://www.burojansen.nl/nieuwsbrief_item.php?id=45#397

Volkseten Vegazulu is a people’s kitchen, every monday and thursday, 19:00 PM, vegan food for 4€ or donation. All benefits go for social & political struggles. No reservation.

We’re always looking for cooks. Any help is welcome in the kitchen. Experience not required. Enjoying it is a must. If you want to know which days are still available in the schedule, send an email to joe[at]squat.net and book yourself the night. You can, of course, also participate by rolling up your sleeves and doing the dishes.

Volkseten Vegazulu https://joesgarage.nl/volkseten-vegazulu